Un dels Concursos Gastronòmics més importants que se celebren a la Comunitat Valenciana és sens dubte el de Caça i Bolets de Bocairent. Un esdeveniment que complia enguany el seu dotzé aniversari. La qualitat dels seus concursants, l’organització i el suport institucional són determinants per a aconseguir una celebració d’aquesta altura.

La competició ha reunit 19 aspirants de tot el territori valencià, xefs amb un gran reconeixement en el panorama gastronòmic: La Taula (Llíria), Miguel y Juani (L’Alcúdia), Juan Veintitrés (Benifaió), Nazaret (Playa de Puzol), Avenida 2.0 (Massamagrell), El Pansat (d’Albaida), Tabick Lounge (Llombai), Bon Estar (Valencia), Bon Aire (El Palmar), Masía la Mota (Alcoi), Pebre Negre (Xátiva) y la Garrofera (Serra), El Restaurant la Visteta (Barx), Restaurant la Plaza (Torrent), Asador Restaurant L’Alfàbega (Alginet), Casa Granero (Serra) Goya Gallery Restaurant (Valencia), Las Cuinnetes (Denia) y el Restaurant l’Aljubet (Banyeres).

XII Edicio del Concurs de Caça i Bolets de Bocairent

Els concursants han de preparar en aquest torneig dos plats: un elaborat amb carn de caça i bolets (que dona nom a l’esdeveniment) i un altre amb un guisat tradicional de la comarca com és la “Borreta” elaborada amb bacallà, creïlles, espinacs i ous escalfats. Els xefs han superat totes les expectatives aconseguint unes fantàstiques propostes gastronòmiques que han aconseguit sorprendre fins al mateix jurat, que ha estat representat per: Ana Francés (Restaurant Piràmide), Juan Antonio Calabuig (president de l’Associació de Periodistes de Turisme), Joaquín Piedra (Hotel Àgora), Antonio Crespo (director del CdT d’Alacant), Roberto Pérez Martínez (Restaurant Sant Blai) Denisa Cristian (Restaurant La Pitança) i Aurora Torres (Restaurant la Ferradura), totes dues de l’Associació de cuineres i cuiners de la Comunitat Valenciana.

XII Edicio del Concurs de Caça i Bolets de Bocairent

Després de la deliberació dels premis s’ha donat pas al menjar de germanor entre cuiners, convidats, autoritats i mitjans de comunicació i al final d’aquesta s’han donat a conéixer els premiats de les dues categories:

En el plat lliure de caça amb bolets

1r Premi per a Casa Granero

2n Premi per a Goya Gallery

3r Premi per a les Cuinetes de Dénia i per al Restaurant l’Aljubet. És Jurat ha estimat que tots dos participants havien sigut mereixedors d’un empat i amb aquesta premissa s’han repartit el tecer premi.

En la categoria de Borreta

1º Premio para Asador Restaurant l’Alfàbega

2º Premio para El Restaurant la Plaza

3º Premio para el Restaurant la Visteta