Cronica Comunitat Valenciana

Perill pel possible desbordament de l’embassament de Santomera

Posible desbordamiento del embalse de Santomera

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha desplaçat a la ciutat d’Oriola i a la zona de la Vega Baixa per a visitar les àrees més afectades pel temporal de vent i pluja que des de dijous passat afecta a tota la província. Allí  afectada”.

Mazón s’ha traslladat la localitat oriolana, on el riu Segura s’ha desbordat, acompanyat per la vicepresidenta primera, Julia Parra, el diputat d’Emergències, Javier Sendra, i el de Carreteres, Alejandro Morant, per a seguir de prop l’operatiu desplegat i comprovar in situ els danys causats per les pluges torrencials.

Carlos Mazón, que ja va estar anit en el municipi, ha explicat que els efectius del Consorci Provincial de Bombers estan actius i treballant amb el 100% del personal i mitjans. “Estem en coordinació amb l’UME perquè a la Vega Baixa s’ha decretat el nivell 2 d’emergència pel desbordament del riu Segura”, ha aclarit el president qui ha indicat que en l’última reunió de CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Local) “hem decidit distribuir-nos les zones d’acció per a arribar a totes les àrees afectades i evacuar a les persones atrapades, en col·laboració amb l’Exèrcit”.

          Segons ha relatat el responsable institucional, la labor dels efectius dels bombers provincials es concentra en aquests moments en el centre històric d’Oriola, mentre que l’Exèrcit està centrant la seua labor en el rescat de persones atrapades per al seu posterior reallotjament en albergs municipals o pavellons esportius.

          Tal com ha concretat Mazón, “el problema més apressant ara és la crescuda del riu Segura, que ha començat a desbordar-se a primera hora del matí en diversos punts. No solament Oriola, sinó poblacions com Benejússer, Rojals, Almoradí o Algorfa, entre altres, s’estan veient afectades i el principal és prioritzar els dispositius d’atenció i evacuació”.

El president ha agraït l’esforç d’altres efectius i d’altres províncies i administracions que han oferit la seua col·laboració i ajuda com les diputacions d’Almeria, València i Castelló, que han contactat amb Mazón per a tendir la seua mà davant la situació d’extrema gravetat.

Finalment, ha advertit que el nivell general de tensió continua perquè la situació pot empitjorar en les pròximes hores per la crescuda del riu, encara que ha destacat que en altres punts de la província no és tan complicada la situació.

En aquest sentit ha detallat que a la Marina Alta o a l’interior del territori no s’han registrat problemes seriosos d’evacuació com a la Vega Baixa, sinó que s’han desplegat altres dispositius, especialment les brigades provincials de carreteres, per a desbloquejar els accessos d’entrada i eixida de vies i camins rurals, tal com ha puntualitzat.

            Per part seua, la vicepresidenta de la institució provincial ha fet una crida a la prudència. “No ens cansarem de demanar precaució i que la ciutadania seguisca els consells de les autoritats”, ha indicat Julia Parra, qui ha destacat que en aquests moments “és molt important fer un exercici de reflexió abans de dur a terme accions tan quotidianes com eixir de casa o agafar el cotxe”.

          Després de visitar la zona devastada per l’aigua, la diputada ha mostrat la seua solidaritat amb totes les persones que estan patint les conseqüències del temporal, que continua assotant la província. “Hui tots som oriolans”, ha puntualitzat, al mateix temps que ha traslladat el “ferm compromís de la Diputació d’Alacant per posar a la disposició dels ajuntaments tots els recursos necessaris al nostre abast per a revertir els desperfectes”.