Cronica Comunitat Valenciana

Malvasia aconsegueix la seua quarta “Medalla d’Or”

Malvasía consigue su cuarta "Medalla de Oro"

Era or tot el que relluïa: quarta Medalla d’Or per al Clos de Lôm Malvesia
El blanc de Clos de Lôm, elaborat exclusivament amb la varietat autòctona malvesia, aconsegueix als Àsia Wine Trophy la seua quarta medalla d’Or

De “aventura” en el seu llançament va passar a ser la “gran sorpresa” i hui ja es pot dir que és blanc d’èxit de la DOP València de l’any. l’únic blanc que de moment el celler de Fontanars té en el mercat, acaba d’aconseguir la seua quarta medalla d’Or internacional des que en el mes d’abril passat es presentara en el mercat.

Aquesta vegada ha sigut als Àsia Wine Trophy, el major concurs de vins que se celebra a Àsia (aquesta vegada a Corea del Sud) i en el qual han concorregut quasi 4.000 vins en els tastos celebrats el mes d’agost passat emparats per l’Organització Internacional del Vi.
Organitzats per Berliner Wine Trophy, aquest certamen és la principal referència dels europeus per al mercat asiàtic, el que més potencial té i el que més està creixent, per aquest motiu es donen cita el bo i millor en aquest esdeveniment.
A aquest Or es van sumar prèviament els ors de Mundus Vini fa a penes una setmana, l’Or del Challenge de França i el Bachus d’Or a Espanya. A més, la revista Decanter li va atorgar un Bronze.
En la presentació del celler en la DOP València el mes d’abril passat ja s’anunciava que Clos de Lôm naixia sense complexos i fruit d’un llarg procés d’investigació i elaboracions experimentar-los en la propietat familiar de Fontanars.
Entre les apostes més arriscades, segons el parer de la crítica, estava aquest blanc de malvesia, un blanc d’anyada que volia competir amb els millors blancs d’Espanya prestigiant la malvesia mediterrània en solitari i sense envelliment en fusta. Tot un repte que va assumir el responsable tècnic, Pablo Ossorio, sense por “perquè la qualitat del raïm que tenim és una garantia que anàvem a tindre una cosa única, diferent i que trencaria prejudicis”, diu. Hui es veu recompensat amb aquests quatre reconeixements.
La relació de sòls, altitud i distància al Mediterrani s’han conjurat en positiu en aquesta finca dues vegades centenària de les Terres dels Alforíns, zona que s’està guanyant la fama de ser la “Toscana valenciana”.
La finca té caracteritzats fins a 55 xicotets “Crus” que la sàvia viticultura del celler maneja amb habilitat per a situar la col·lecció de varietats en el seu lloc just. Així, la malvesia de Clos de Lôm manté un equilibri poc comú d’acidesa i dolçor sense perdre el nas que la possibiliten per a viatjar sola a les botelles.
El resultat és un vi que de “aventura” va passar a ser sorpresa i hui és el blanc d’èxit de la temporada entre els vins amb DOP València.