Cronica Comunitat Valenciana

L’IMPAGAMENT DELS ERTES I LES AJUDES DE LA GENERALITAT VALENCIANA FA ESTRALLS ENTRE TREBALLADORS I AUTÒNOMS.

El Covid ha obligat al tancament d’innombrables empreses i al cessament de l’activitat de nombrosos autònoms que des d’aquestes dates ja no el tindran res fàcil per a reprendre la seua vida laboral.
Gran part dels Ertes anunciats pel Govern encara no s’han pagat i molts dels quals sí han arribat ho han fet sota mínims amb quantitats insuficients per a poder seguir avant. Dia rere dia, trobe empreses on els seus treballadors continuen esperant després de diversos mesos que es resolga el *Erte i puguen accedir a les ajudes.
Els mateix ha ocorregut amb les ajudes anunciades per Ximo Puig de la Generalitat Valenciana amb més de 57.000.00 milions d’euros per a sufragar els estralls dels autònoms de la nostra Comunitat (EAUCOV 2020). El termini per a demanar aquestes ajudes s’obria el 8 d’abril i estava vigent fins al 5 de maig. Però aquelles que les van demanar el mateix dia que es va obrir el termini a partir de les 12.00 hores ja es van quedar fora de les ajudes per no haver-hi fons suficients. Segons Labora, entitat gestora de les ajudes, aquestes es van esgotar a les 09.40:39 del dia 08/04/2020 o cosa que és el mateix poca més de 40 minuts després que s’obrira el termini per a demanar-les. 57 milions d’euros en aquests 40 minuts és una cosa difícil de digerir, sobretot si tenim en compte que a la Comunitat Valenciana hi ha censats 352.151 autònoms, datats al gener de 2020 segons dades d’Europa Press i que una part important d’ells no tenen mitjans o coneixements per a la tramitació telemàtica pel que van haver d’intervindre un gran nombre de gestors i representants que en teoria es van donar cita durant aquests quaranta minuts.
Davant la petició de la nostra redacció d’accedir al llistat d’aquelles persones a les quals se’ls havia concedit aquesta subvenció, la resposta de l’Administració és que no són públiques, sinó que a cadascun d’ells se li comunica per la seua carpeta personal de la Generalitat Valenciana.
Com a mínim cal pensar que aquest tràmit de les ajudes ha sigut bastant fosc i no sabem als qui, la quantia, ni amb quins criteris se’ls haurà ingressat. Aquesta omissió de la informació suscita sens dubte recel i desconfiança en tots aquells que ens hem quedat fora per minuts. Aquest és un tema que s’elevarà als Tribunals de la Contenciós Administratiu per al seu aclariment i la sentència del qual també farà pública la nostra Redacció per a l’esclariment dels fets.
Des de Crònica Comunitat Valenciana anunciarem aquesta resolució final en el nostre mig, que en cas favorable per a l’Administració Autonòmica, ens portarà a la rectificació d’aquesta crònica, però en cas contrari, si resultara objecte de malversació d’aquests fons, aprofundirem tot el necessari per al total esclariment dels fets.
Una altra qüestió important i aclarim que no estem en contra, ja que ningú hauria de passar fam en els temps que vivim és perquè s’han pagat ja el sou mínim vital a persones que només han cotitzat un any en la Seguretat Social i no obstant això ni s’han pagat els Ertes ni s’ha millorat les pensions dels nostres majors.
Que conste que el que escriu aquesta crònica no milita ni simpatitza amb cap partit polític fins al dia de hui.

la foto de l’articule és de Veu Populi