Cronica Comunitat Valenciana

L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ torna al juliol a Bonrepòs i Mirambell i Foios

Ajuntaments i ‘espai jove’ poden sol·licitar-la des de la Fase 3 de la desescalada
L’exposició itinerant reuneix 36 il·lustracions de personalitats obligades a marxar d’Espanya

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, reprén en la primera quinzena de juliol l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ als ajuntaments de Bonrepòs i Mirambell i de Foios.

Es reprenen així les noves destinacions de l’exposició, la programació de la qual va ser interrompuda el mes de març per l’estat d’alarma provocat per la COVID- 19 i les sol·licituds de la qual estan obertes des de la fase 3 de la desescalada.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre altres.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals recorda a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

El calendari expositiu comença del 7 al 12 de juliol a la sala de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell (carrer Marià Benlliure, 12) i del 14 al 19 de juliol en la sala d’actes de l’Ajuntament de Foios (carrer Doctor Millán, 2), totes dues mostres sol·licitades a través de la Mancomunitat el Carraixet.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició ‘Exili Il·lustrat’com ‘Noemtoqueselwhatsapp’ poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa (consultar ací)