Cronica Comunitat Valenciana

La Diputació d’Alacant aprova més d’un milió d’euros d’ajudes en matèria social

Es destinaran a la realització de tallers, programes d’orientació i sensibilització, rehabilitació i escoles d’estiu, a més de per a l’adquisició d’equipament i vehicles
La Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana el repartiment d’1.220.000 euros en ajudes per al desenvolupament de diferents accions en matèria de benestar social. Més de 90 municipis, una desena de mancomunitats i prop de 200 associacions sense fi de lucre de la província es beneficiaran d’aquestes subvencions amb les quals es busca millorar la vida dels col·lectius més vulnerables.
La Comissió de Benestar Social ha donat aquesta setmana el vistiplau a la distribució de les dues convocatòries a través de les quals s’han articulat aquestes ajudes.
D’una banda, es troba el programa, dotat amb 602.180 euros, dirigit als municipis de menys de 50.000 habitants i mancomunitats de la província d’Alacant que contempla dues línies d’ajudes. La primera està destinada a la realització d’activitats de promoció social dirigides a col·lectius vulnerables, en la qual han entrat 96 ajuntaments i 8 mancomunitats.
La realització de tallers i cursos, la celebració d’escoles d’estiu, l’acompanyament a majors i menors en risc d’exclusió social o la rehabilitació són algunes de les activitats que s’impulsaran gràcies a aquestes ajudes.
L’altra línia de col·laboració per a administracions locals va dirigida a l’adquisició d’equipament per a centres i altres espais municipals d’ús social, del qual es beneficiaran 97 municipis i 9 mancomunitats. En el marc d’aquesta convocatòria, la Diputació d’Alacant també ajudarà 5 mancomunitats a l’adquisició de vehicles amb destinació social.
D’altra banda, la institució provincial també impulsa un programa d’ajudes a associacions i entitats privades sense fi de lucre per a l’adquisició de béns inventariables dotat amb 617.742 euros. D’aquesta forma, s’ha aprovat la concessió de 190 ajudes a d’altres entitats per a la compra de material com a ordenadors, lliteres hidràuliques i carros o l’adquisició de vehicles.