Cronica Comunitat Valenciana

Els cursos de paella de la “Escola d’Arrossos i Paella Valenciana”

Els cursos de paella de la "Escola d'Arrossos i Paella Valenciana"

La paella és el plat més internacional de la cuina valenciana i per extensió de la cuina espanyola.  Això atrau l’atenció de persones i empreses que s’interessen en els secret per a la seua correcta elaboració, donant lloc a la creació de línies de negoci relacionades amb els secrets sobre la seua correcta elaboració. Una de les línies que més demanda té són sens dubte cursos sobre la paella i altres arrossos valencians.

Existeixen diverses signatures i xefs dedicats a impartir magisteri sobre la nostra recepta, però no  tots tenen la solvència suficient per a fer-ho com cal,  ja que es necessiten instal·lacions condicionades per als alumnes i personal qualificat que puga donar aquestes classes en diversos idiomes, ja que el perfil d’aquesta demanda supera el  70%  de públic estranger. Aquestes empreses es divideixen en les que estan finançades totalment o parcialment amb fons públics i les que ho fan amb capital privat.

Els cursos de paella de la "Escola d'Arrossos i Paella Valenciana"

Escola d’arrossos i paella valenciana

L’Escola Valenciana d’arrossos I paella valenciana és una de les empreses privades que han fet d’aquesta activitat un projecte de negoci. Amb unes àmplies instal·lacions i personal amb grans coneixements arrossers  porten ja unes 25.000 matrícules  i han decidit projectar el mateix model en la Capital d’Espanya.

L’Escola  programa tres torns matinals i dos a la vesprada. Els del matí tenen l’atractiu d’acompanyar als alumnes al Mercat Central a comprar tot el necessari per a elaborar la paella, ensenyant-los a més sobre la conveniència d’utilitzar altres verdures si al seu país d’origen no trobaren les que utilitzem en la nostra terra. Un altre detall important és l’advertiment de cuinar amb un bon safrà, deixant arrere colorants alimentaris i altres productes similars.

Una vegada a l’escola, ja  amb tots els productes,  s’ensenya minuciosament a cuinar-la: quantitat d’oli, potència del foc, quantitat de carn que necessita segons els comensals, com ha d’afegir-se la tomaca, el pebre roig o la sal i fins i tot el romer i els caragols. En aquest punt també comenten com es pot enganyar els caragols i reservar-los per a un ús posterior. També es parla sobre la possibilitat d’utilitzar tipus d’arròs diferents i el temps de cocció de cadascun d’ells.

Els cursos de paella de la "Escola d'Arrossos i Paella Valenciana"

Finalment el grup degusta la paella i rep un diploma acreditatiu de l’Escola d’Arrossos.

Entre els seus docents  està Carolina i  Pepe Fortea un dels nostres mestres arrossers amb més projecció. Pepe també exerceix com a jutge en diferents concursos gastronòmics relacionals amb l’arròs. Un dels útims  als quals ha assistit és al Concurs Nacional d’Arròs de Vigília o col·laborador del Concurs Internacional de Paella de la Valldigna.

FOTOS DEL CURS EN EL NOSTRE ÀLBUM DE FACEBOOK