Cronica Comunitat Valenciana

El Museu de Belles Arts organitza tallers familiars els diumenges del mes de juny

El Museu de Belles Arts de València ha organitzat tallers familiars el protagonista dels quals és Hieronymus van Aken Bosch, ‘El Bosch’ i el ‘Tríptic de la passió’, que té exposat el museu en la seua col·lecció permanent. Els tallers es faran els dies 9, 16 i 23 de juny d’11.30 a 13.00 hores al Museu de Belles Arts de València.

El taller ‘Figures animades del Bosch’ permetrà als xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys endinsar-se en el món imaginari de les obres del pintor, a més de desenvolupar creativitat i habilitats artístiques.

En la primera part del taller, els xiquets i xiquetes disposaran de diferents figures d’animals de plàstic variats i peces seccionades que hauran d’acoblar per a crear el seu propi ésser imaginari, els més menuts ajudats pels monitors o pels pares i mares.

En la segona part, els personatges a manera d’escultures creats pels xiquets i xiquetes al taller seran dibuixats i pintats per ells mateixos sobre paper, i després s’apegaran sobre un mural que representarà l’obra ‘El jardí de les delícies’ que estarà buit de personatges i que s’omplirà amb els personatges creats pels assistents al taller. Les escultures se les podran endur a casa, però deixaran els seus dibuixos apegats en el mural com a resultat del seu pas pel museu.

Les places del taller estan limitades a 20 xiquets i es requereix reserva prèvia mitjançant correu electrònic a monica@icaedro.com.

El taller familiar és una activitat complementària que ofereix el museu durant tres diumenges del mes de juny que completa les visites a la col·lecció permanent i a les dues exposicions que en aquests moments es mantenen obertes el públic: ‘L’inici de la pintura moderna: Sorolla i el seu temps’ i ‘Picasso-Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón’.