Cronica Comunitat Valenciana

El Dia de l’Esport busca una entitat solidària per a l’edició del 2021

Els col·legis podran triar entre rebre un ‘pack’ de material esportiu o que la Fundació Trinidad Alfonso done 120 euros a un projecte solidari

– El termini per a inscriure’s i optar a ser entitats solidàries ja està obert i finalitza el 31 de juliol

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Fundació Trinidad Alfonso treballen ja en la sisena edició del Dia de l’Esport. Encara que queden molts mesos al davant, l’edició del 2021 ja busca una entitat solidària per a participar-hi i prendre el relleu de Cooperación Internacional, la beneficiària d’aquest projecte en 2020.

El Dia de l’Esport és una iniciativa que persegueix el foment de l’activitat física i la promoció dels valors inherents a la pràctica esportiva, dos dels grans objectius perseguits tant per la Generalitat Valenciana com per la Fundació Trinidad Alfonso. Aquest projecte se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra a tot el món el 6 d’abril. Atés que en 2021 el 6 d’abril serà festiu als col·legis i centres educatius en coincidir amb les vacances de Setmana Santa, la celebració del Dia de l’Esport es traslladarà al dia lectiu més pròxim, el 31 de març.

Per a la pròxima edició, igual que es va fer per al 2020, i només per participar, els centres educatius podran triar entre un lot de material esportiu o una aportació econòmica que durà a terme la Fundació Trinidad Alfonso i que anirà destinada a un projecte solidari d’una entitat benèfica relacionada amb l’àmbit educatiu i de l’esport.

L’objectiu és que enguany els centres ja sàpien amb antelació a quina entitat benèfica aniran destinats aquests diners, per la qual cosa el termini per a les entitats interessades a ser les beneficiàries de la donació es troba ja obert i es prolongarà fins al 31 de juliol. Els projectes que es presenten han de complir els requisits d’estar dirigits a promoure l’activitat esportiva, o millorar la qualitat educativa, de menors d’edat i col·lectius d’especial vulnerabilitat, de manera que afavorisquen la seua integració i inclusió en la societat. A més, han de desenvolupar-se a la Comunitat Valenciana.

L’elecció de l’entitat benèfica serà emparada i validada, igual que la passada edició, per la Fundació Lealtad, organització amb la qual la Fundació Trinidad Alfonso va arribar a un acord amb l’objectiu de dotar de més transparència i objectivitat els processos de selecció de les seues convocatòries socials. La Fundació Lealtad té la missió de fomentar la confiança en les ONG i promoure la col·laboració de la societat amb les entitats no lucratives. En 2019 també va col·laborar en l’elecció de les entitats benèfiques associades a la Marató i a la Mitja Marató de València.

La iniciativa guanyadora d’aquesta última edició va ser ‘Deporte Juntos’, impulsada per l’associació Cooperación Internacional. Així mateix, el projecte promou entrenaments entre jugadors i jugadores de diferents escoles esportives i centres educatius valencians juntament amb jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual.