Cronica Comunitat Valenciana

El Celler de Tofolet, un restaurant amb història i futur

El Celler de Tofolet, un restaurant amb història i futur

El Celler de Tofolet va obrir les seues portes quasi sense fer soroll fa ja tres anys,  al carrer Sant Tello número 9 de València, incipient  zona de moda, amb  diversos locals que tenen ofertes diverses que satisfan plenament les exigències de tots quants els freqüenten.

El Celler de Tofolet pren el nom del seu xef i gerent Cristóbal Lisart, que és dit així des de xiquet per familiars i amics. Cristóbal és una persona decidida, autodidacta i exigent amb si mateix que un dia va decidir canviar el seu antic ofici, dissenyador industrial i publicista pels fogons, deixant de costat projectes i campanyes de màrqueting per a substituir-los per paelles i olles.

El Celler de Tofolet, un restaurant amb història i futur

Va començar la seua nova trajectòria en Amado Mío, local del Carrer Bèlgica. Després viatjaria a Formentera per a treballar allí una bona temporada. A la seua volta es va quedar amb el local “Dulce Café”, en l’Avinguda de les Corts Valencianes, on passaria els següents  cinc anys.

El Celler del carrer Sancho Tello és el seu últim projecte. Ja en plena maduresa professional, Cristobal confecciona una carta a la seua mesura, sense grans pretensions però minuciosament triada on inclou alguns dels productes més destacats de la gastronomia valenciana, com les coques, la titáina o els arrossos, que es poden maridar amb més d’una trentena de referències vinícoles de diverses denominacions d’origen espanyoles.  Entre les seues tapes estan les croquetes de cua de bou,  ensalada russa amb ventresca,  figatell de bou amb maionesa de wassabi, cruixent d’ànec amb confitura de taronja, cazuelita de calamars “estile formentera”, coca de titaina amb sardina marinada o la tapa guanyadora de la Ruta de Tapes València  “Nacho valencià”, elaborada amb coca de Dacsa, samfaina, embotit d’Ontinyent i formatge tronchón gratinat.

El Celler de Tofolet, un restaurant amb història i futur

Entre els seus arrossos estan la paella de pollastre i conill, la paella de la iaia, que a més de pollastre i conill té ànec i carxofes, arròs negre, arròs de senyoret, arròs negre, arròs de llamàntol i les fideuas de marisc i de peix.

Tofolet  a més treballa  amb suggeriments diaris, que confecciona segons els productes disponibles en el mercat. És a l’hora d’omplir la cistella quan programa les que toquen aqueix dia.

Cristóbal  ha participat en algun dels esdeveniments més importants de la gastronomia valenciana, com la Fira de l’arròs valencià “Tastarrós”, el World Paella Day o la Festa de la Sega de l’arròs, on ha sigut un dels millors expositors en la cuina dels arrossos.

El Celler de Tofolet, un restaurant amb història i futur

El Celler disposa d’un ampli local i un altre annex per a trobades que necessiten més privacitat, ideal per a festejos familiars o empresarials. Un altre dels detalls positius és una distància encertada entre les diferents taules del local, la qual cosa permet certa intimitat.

La nostra redacció va tindre el plaer de gaudir al costat d’altres periodistes d’una paella de pollastre i conill en el local i els puc assegurar que estava deliciosa, superant el notable alt. És fantàstic poder continuar addicionant  locals a la nostra llista de bons arrossers. Estem segurs que el Celler de Tofolet a més d’història, tindrà un magnífic futur.