Cronica Comunitat Valenciana

Comiat de Marcelino Toral, entrenador del València

L’aire estava una mica enrarit en el moment del comiat del ja ex-tècnic del València, Marcelino Toral. L’emotivitat del moment i el record d’aquests dos anys viscuts en la banqueta van passar ràpidament per la ment de Marcelino que va haver de fer un de pauses en el seu discurs, emocionat en recordar la trajectòria d’aquestes dues temporades, als enormes jugadors que ha dirigit i a una afició que sempre va estar ací, donant suport. Amb aquest equip va aconseguir el seu primer títol com a entrenador i va viure una experiència inoblidable,  però això ja és història.

Marcelino ha sigut un cavaller i no ha volgut entrar en les negociacions a la seua esquena amb un altre entrenador per part de la direcció esportiva, només ha fet esment que es queda amb l’afecte demostrat cap a la seua persona, encara que va manifestar que el va sorprendre bastant que després dels èxits aconseguits: estar entre els quarts dues lligues consecutives i guanyar la Copa del Rei, no va poder remeiar un  sentiment d’incredulitat.

També va fer al·lusió al fet que Peter Lim, el va felicitar per aconseguir una plaça per a Champions, però que no ho va fer per guanyar la Copa, alguna cosa que tampoc és normal.

Respecte a Mateu Alemany, va comentar que era un autèntic professional i que la relació ha anat més enllà del purament esportiu. Amb Ell han debutat en el primer equip fins a cinc jugadors de la pedrera, alguns d’ells amb grans actuacions per a sort del club, Ferrán ja porta 50 partits amb el València i Gaya que també va ser sub-21 ara és jugador de la selecció absoluta. També va nomenar a Soler que està donant un magnífic rendiment i a Kang.

“Sempre estaran aquests jugadors en el meu cor i també l’afició que malgrat no tindre bons resultats al començament va espentar de manera notable a l’equip i ens va portar en volandes fins a aconseguir el Titule de Copa.

Trobarem a faltar a Marcelino, estic segur. Un oncle íntegre, sincer i senzill que va de front, desitgem de cor que tot ho vaja fantàsticament bé.