Cronica Comunitat Valenciana

BEURE AIGUA DE L’AIXETA ÉS MÉS SALUDABLE

BEURE AIGUA DE L'AIXETA ÉS MÉS SALUDABLE

Segons la Sexta Notícies som el tercer país que més aigua embotellada consumeix.

El negoci de la  aigua embotellada factura 1.000 milions d’euros a l’any i és que s’ha convertit en tendència gastronòmica i ja supera el consum de refrescos, però Per què la bevem embotellada? És més segura? Els experts asseguren que la veritat és que “des del punt de vista higienicosanitario són iguals”. Una altra qüestió és que l’embotellada es puga veure afectada per l’envàs, extraient residus plàstics nocius per a la salut.

Brussel·les també ha ratificat que el 95,5% de l’aigua a Espanya és potable i recomanable per al consum i recomana per això, posar més fonts públiques als carrers i els edificis públics.

Hi ha moltes raons per a beure aigua de l’aixeta: és millor que la que està embotellada en envasos plàstics ja que aquests poden contaminar l’aigua. Una altra raó és que el seu tractament és més respectuós amb el medi ambient i les activitats dutes a terme per al seu òptim consum  contaminen molt menys que les empreses d’envasos plàstics i finalment l’aigua de l’aixeta és més barata.

“Si de debò volem una política real enfront del canvi climàtic, això passa per posar en valor l’aigua de l’aixeta”, afirma Luis Babiano, membre de l’Associació Espanyola d’Operadors de Proveïment (AEOPAS).

BEURE AIGUA DE L'AIXETA ÉS MÉS SALUDABLE

També cal tindre en compte que els països desarrolados som uns privilegiats en poder disposar d’aigua obrint simplement una aixeta, ja que hi ha més de 2.000 persones en el món que no tenen accés a l’aigua potable.

Per a aquells llocs o persones que no els agrade els sabors que a vegades porta l’aigua, a causa de la calç i altres additius, existeixen empreses de  tractament d’aigües que proporcionen maquinària en forma de termos, maquines o filtres que suprimeixen o minimitzen aquests efectes. A la llarga aquestes empreses ens proporcionen un important estalvi comparat amb la compra d’aigua envasada.

Conscients d’aquest fet la Diputació d’Alacant destinarà més de 285.000 euros al control de la qualitat de l’aigua de consum humà a la província. La Comissió d’Infraestructures i Cicle Hídric té previst aprovar demà la convocatòria d’aquestes ajudes, de la qual podran beneficiar-se els ajuntaments de menys de 10.000 habitants amb gestió directa del servei de subministrament d’aigua potable. L’objectiu és  “és garantir als ciutadans que l’aigua que consumeixen compleix tots els paràmetres de qualitat”, al mateix temps que ha ressaltat “la implicació i el suport que la Diputació d’Alacant presta a tots els municipis en una qüestió tan important per a aquesta província com és l’aigua”..