L’Ajuntament de Torrent va ser l’escenari per a la presentació  del “III Concurs Nacional de Rossejat Torrentí”. Un esdeveniment que reunirà 24 participants de diverses províncies espanyoles per a competir pels quatre premis del torneig, tres als millors arrossos i un altre a la creativitat sense perdre de vista la tradició.

El Concurs organitzat per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, compta amb el suport de l’Ajuntament Local, La Diputació de València, La Generalitat Valenciana i de FOTUR (federació d’Oci, Turisme, Jocs, activitats recreatives i indústria de la Comunitat Valenciana).

Durant la presentació,  Andrés Campos, segon tinent de l’Alcaldia, va rememorar les vicissituds de la primera visita a FITUR, lloc on es va anunciar aquest esdeveniment de caràcter nacional… “sembla que va ser ahir quan visitem Madrid amb molta il·lusió i atacats de nervis. Enguany celebrem la III edició, la qual cosa és molt important per a Torrent ja que la gastronomia és sens dubte un element dinamitzador del turisme” i va prosseguir… “el Concurs  que celebrem a la nostra ciutat es va consolidant poc, sumant la nostra oferta culinària a altres opcions turístiques com l’amplíssim calendari cultural o festiu de la localitat.

Asunción Ferrer, regidora de turisme, va brindar el suport de l’Ajuntament a totes aquelles iniciatives que contribuïren al desenvolupament turístic i gastronòmic de Torrent, va comentar que… “la nostra ciutat està en contínua evolució i no pot obviar  la gastronomia, un dels motors econòmics del municipi, per això és important aquest tipus d’actes que contribueixen a la promoció d’aquesta”

Diego Gallego, president de l’Associació Gastronòmica va presentar als participants, encara que a l’hora d’escriure aquesta crònica un d’ells, concretament el restaurant de Ciudad Real no podrà assistir a l’esdeveniment. Els restaurants que concursen finalment són:  La Plaça, Salones Los Abetos, La Bodega, Don Julio y La Taskería (Torrent), Goya Gallery Restaurant (Valencia), La Pepa Bluespace  (Alboraya), Restaurante Picanterra (Cullera), Restaurante Gambrinus (Siete Aguas), La Visteta (Barx), Asador Restaurante Alfàbega (Alginet), El Racó (Meliana), Avenida 2.0 (Massamagrell), Bon Aire (El Palmar), Casa Granero y La Garrofera (Serra), Juan veintitrés (Benifaió), La Bodega de Tofolet y Sequial 20 (Sueca),  Categing La Despensa (Burjassot) Restaurante El Cacique (Madrid) Grupo Xátiva (Barcelona), De Mil Arroces (Álava), El Bandolero (Córdoba).

El jurat estarà presidit per:  Alejandro del Toro (Restaurante Alejandro del Toro), Bernd knöller (Restaurante Riff, amb una estrela Michelín), Joan Clement (investigador gastronòmic, locutor de ràdio i professor de cuina), Jesús Melero (coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurante Castillo), Esther Nadal (El Racó del Arroz), Ana Penella (membre de la Confraria de Sant Blai), Maria Icart  (Vicepresidenta de l’Associació Tyrius de Torrent) y Quique Bonillo (Restaurante Rossinyol i guanyador de l’anterior edició del Concurs). Ells seran els responsables d’atorgar els següents premis:

1r premi al millor arròs del torneig, dotat amb 1500  i quadre acreditatiu, tots dos patrocinats per Cerveses Túria,  lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler Nodus, consistent en un lot de vins, visita a les instal·lacions i tast en Celler.

-2n premi dotat amb 600 euros i quadre acreditatiu patrocinats per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai,  lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall també de Celler Nodus, tal com s’ha descrit per al primer premi.

-3r premi dotat amb 300 euros patrocinats per Arròs Ciutat de Sueca, arròs oficial amb el qual s’elaborarà el rossejat,  quadre acreditatiu, lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler Nodus.

-Un premi especial a la innovació en l’elaboració del Rossejat consistent en quadre acreditatiu lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i detall de Celler Nodus.

Indústries Belseher i Unox (forns professionals) aporten respectivament els focs per a elaborar el caldo d’olla i els forns per a la cocció del rossejat torrenti. Aquestes empreses tindran un responsable dins de les instal·lacions perquè tot es desenvolupe segons el que es preveu.

Patrocinadors:  Ajuntament de Torrent, Diputació de València, Cervezas Turia, Fomento de Construciones y Contratas de Torrent (FCC),  UNOX, IDEAT, Panamar, Arroz Ciudad de Sueca, Aigues de l’Horta, Industrias BELSEHER, Bodegas Nodus, Cinco Tenedores y Cárnicas La Cope que es la suministradora oficial de la carne del evento.

Col·laboradors: Citroen Autos Torrent, Castro Gonzalez,  Suministros Cris Adam, Helados Alacant, Asociación de Barmáns de la Comunidad Valenciana (ABCV), Cafés Marcilla, Pepe Cotaina (Presidente de la Asociación de Els Amics de les Coques de Oliva, AGACO), Granizados Granny, Aldiesport, Makro, Salones el Pino, Caixa Popular y FOTUR.

Durant el transcurs de l’esdeveniment es presentarà el llibre de Turisme i Gastronomia de Torrent, editat per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, organitzadors del Concurs Nacional de Rossejat Torrenti i es farà lliurament d’un exemplar a tots els assistents.

La imatge de l’esdeveniment ha sigut obra de l’empresa de disseny gràfic  “SIGNO VISUAL”.