SEMIFINAL DE LA PAELLA DE LA VALLDIGNA A BUENOS AIRES (L’ARGENTINA)

L’organització del Concurs internacional de la Paella de la Valldigna avança un pas més en el seu propòsit de convertir a aquesta comarca com a destinació turística gastronòmica amb la celebració a Buenos Aires (l’Argentina) de la primera semifinal del “Concurs Internacional de Paella de la Valldigna”, un macro-esdeveniment en el qual han participat més de 30 cuiners de tot el país, demostrant la bona salut de la qual gaudeix la gastronomia valenciana, especialment els arrossos a l’Argentina. Aquesta és la primera de diverses semifinals que se celebraran al llarg de l’any en diferents països: Holanda, França, Kenya o la Xina entre altres. Els guanyadors d’aquestes semifinals seran candidats a participar en la III Edició del Concurs Internacional a  Tavernes de la Valldigna en la pròxima edició que se celebrarà a l’octubre de l’any 2020. En el mateix esdeveniment s’ha dut a terme el concurs amb les Coques de Mestall, orientat també a un major coneixement de la gastronomia d’aquesta  Comarca que componen les poblacions de Tavernes de la Valldigna, Benifarió, Barx i Simat de la Valldigna.

SEMIFINAL DE LA PAELLA DE LA VALLDIGNA A BUENOS AIRES (L'ARGENTINA)

Aquesta final, organitzada per la Paella de Boro en col·laboració amb l’Associació Gastronòmica de la Valldigna s’ha dut a terme en el marc de la celebració de  “Buenos Aires celebra Espanya” en un magnífic ambient de cordialitat que ha germanat la gastronomia argentina amb l’espanyola, despertant un gran interés en els mitjans de comunicació d’aquell país.

La recepta tradicional de la Paella de la Valldigna s’elabora amb pollastre, conill, pilotetes de carn amb sang de conill, pimentó roig, arròs, safrà, sal, oli d’oliva i aigua. És una variant de la paella valenciana, amb identitat i tradicional pròpia dels habitants d’aquesta part del territori valencià amb més de 150 anys d’antiguitat.

Un jurat compost per restauradors, personalitats de la gastronomia i mitjans especialitzats ha sigut l’encarregat de valorar les paelles dels concursants, determinant, no sense certa dificultat, les que van ser mereixedores d’alçar-se amb els premis que finalment van recaure en:

1 Premi per a Cristian Martinez Guzmán (Tucumán)

2 Premi per a Barbara Noelía *Falcón,  de les Grutes (Patagonia)

3 Premi *paraa Humberto Lanzillota,  de Caba (Buenos Aires)