Torrent va viure ahir un dels seus dies més grans amb la celebració de la III edició del Concurs Nacional de Rossejat Torrentí. Un esdeveniment organitzat per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai amb la col·laboració de FOTUR,  que va congregar a 24 restaurants de diverses províncies espanyoles, autoritats de la Corporació local , al Secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer, més de 30 mitjans de comunicació i  un centenar de convidats.

Els guanyadors del concurs van ser:

1r premi per al “El Celler” de Torrent, que es va emportar els 1.500 euros, el diploma acreditatiu, un lot de productes “Arròs Ciutat de Sueca” i el premi especial de Celler Nodus (lot de vins, i visita i tast en celler per a dues persones).

2n premi per a Casa Granero de Serra que es va emportar els 600 euros de la dotació econòmica, el diploma acreditatiu, un lot de productes Arròs Ciutat de Sueca i premi especial de Celler Nodus.

3r premi va anar a parar a Goya Gallery Restaurant de València que es va emportar els 300 euros  i el lot de productes patrocinats per Arròs Ciutat de Sueca, diploma acreditatiu i premi especial de Celler Nodus.

4t premi ho va meréixer el Restaurant Gambrinus aconseguint el diploma acreditatiu, lot de productes Arròs Ciutat de Sueca i premi especial de Celler Nodus.

El Rossejat és una variant d’arròs al forn que té ingredients molt peculiars com és la seua pilota dolça de massapà i el caldo d’olla. No admet ni pebre roig, ni tomaca ni creïlla, però si botifarra negra i blanca (blanquet) i una pilota de carn picada salada. Va ser cuinat amb els focs d’Indústries Beleseher i els forns insdustriales de UNOX i l’arròs oficial d’aquesta tercera edició va ser Arròs Ciutat de Sueca.

El Jurat ha estat compost per: Alejandro del Bou (Restaurant Alejandro del Bou), Bernd knöller (Restaurant Riff, amb una estrela Michelín), Joan Clement (investigador gastronòmic i xef) Jesús Melero (coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurant Castillo), Esther Nadal (El Racó de l’Arròs), Ana Penella (membre de la Confraria de Sant Blai), Maria Icart  (Vicepresidenta de l’Associació Tyrius de Torrent) i el guanyador de l’anterior edició,  Quique Bonillo (Restaurant Rossinyol.

Han patrocinat l’esdeveniment: Ajuntament de Torrent, Diputació de València, Generalitat Valenciana, Cerveses Túria, Foment de Construciones i Contractes de Torrent (FCC),  UNOX, IDEAT, Panamar, Arròs Ciutat de Sueca, Aigues de l’Horta, Indústries BELSEHER, Cellers Nodus, Cinc Forquetes i Càrnies La Cope.

Han col·laborat: Citroen Actuacions Torrent, Castro Gonzalez,  Subministraments Cris Adam, Gelats Alacant, Associació de Barmáns de la Comunitat Valenciana (ABCV), Cafés Marcilla, Pepe Cotaina (President de l’Associació de Els Amics dels Cocs d’Oliva, AGACO), Granissats Granny, Aldiesport, Makro, Salons el Pi, Caixa Popular i FOTUR.