Comunitat Valenciana
Cultura.

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de “Sopars de Pel·lícula”

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de "Sopars de Pel·lícula"

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de “Sopars de Pel·lícula”

Amb la celebració del primer trobe “Sopar en Blanco i negre” queda inaugurat aquest esdeveniment dedicat al cinema a a la gastronomia.

La AMTC de Castelló a través de la programació  “Sopars de Pel·lícula”, ret homenatge al cinema i a la gastronomia, dues cultures tan extenses com apassionants, que des de l’inici del món del cel·luloide han anat quasi de la mà, unes vegades de forma subtil i a vegades amb una forta presència: “Xef”, “Delicatessen”, “Xocolate”,  “Tomaques verdes fregides”, “El sopar dels idiotes”, “Ratatuille”, “Sense reserva” o “Fora de carta”, són només un exemple d’això.

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de "Sopars de Pel·lícula"

Durant aquest esdeveniment es poden visionar grans pel·lícules de la història i gaudir d’un sopar, confeccionada expressament per a l’ocasió, que manté una estreta relació amb l’argument de la pel·lícula.

El passat dia 27 començava el citat  homenatge amb  “Sopar en Blanco i negre”, on es van projectar alguns sketchs de pel·lícules  de l’etern i genial Charlie Chaplin, que va ser cridat en la seua època de màxima esplendor i gràcies al personatge de “Charlot”, símbol del humorismo. Encara que també va exercir de productor, escriptor, guionista o director, seriosa en aquest personatge on va aconseguir entrar en el cor de l’espectador gràcies a la seua accentuada picaresca i el seu gran cor. El sopar temàtic va ser elaborada per Miguel Barrera, xef de Restaurant Calç *Paradís de la Vall d’Alba (Castelló) i posseïdor d’una Estrela Michelín i dos Sols de Repsol.  El crític gastronòmic i president de la AMTC,  José Aguilar, que organitzava aquest esdeveniment, va ser l’encarregat de dirigir la gala abillat amb la indumentària pròpia de Charlot  mitjançant un “perfomance”.

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de "Sopars de Pel·lícula"

A aquest cicle li seguiran altres títols inoblidables de la filmografia com a “Viatge al  fons del Mar” (1961), una pel·lícula d’aventures dirigida per Irwin Allen,  “Des de Rússia amb Amor” (1963), trama d’espionatge i suspens de la sèrie James Bond, protagonitzada pel carismàtic Sean Connery  i dirigida per Terence Young  i una altra quart lliurament anomenat “Viatge a l’Edat mitjana”. Els cuiners encarregats de maridar aquestes fantàstiques pel·lícules seran respectivament:  Raúl Resino de Benicarló, amb una Estrela Michelín i un Sol Repsol, Luis Arrufat, professor del Basque Culinary Center i Avelino Ramón, del Restaurant Daluán de Morella (1 Sol Repsol).

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de "Sopars de Pel·lícula"

Aquest esdeveniment no té data concreta per a la celebració de les restants vetlades, a causa de la dificultosa tasca d’aconseguir la simbiosi perfecta entre filmografia i gastronomia, no obstant això se sap que serà en pròximes dates. Per a més informació poden dirigir-se a l’Hotel Golf Platja de Castelló 964 28 01 80. Les places seran limitades a causa del caràcter d’aquest cicle gastro-cinematogràfic que necessita la proximitat i connexió entre públic i esdeveniment, premissa que no seria possible amb l’excessiva afluència de públic.

La AMTC de Castelló inaugura el seu cicle de "Sopars de Pel·lícula"

La AMTC és una entitat privada els objectius de la qual són potenciar la gastronomia castellonenca  a través de  esdeveniments de caràcter públic al llarg de l’any. A més són els responsables de l’edició d’una revista de gran interés anomenada “Castelló Gastronòmica”  que té com a columna vertebral  l’exaltació dels excepcionals productes del gran rebost que proporciona mar, horta i muntanya a la província castellonenca.

Related posts

Camilo Sesto ha mort a l’edat de 72 anys

ansepu

Alacant logistica tecnològica d’Europa

ansepu

21 Centres educatius s’impliquen amb la DO Utiel-Requena

ansepu

Leave a Comment