Alzira ha celebrat hui la IV edició del Concurs Nacional de Espardenya Valenciana, Un esdeveniment que ha congregat a centenars de persones que han pogut degustar les calderetes elaborades pels 26  restaurants participants. Convocat per l’Ajuntament d’Alzira i organitzat per “Les teues Notícies de la Ribera”, el Concurs ha comptat enguany amb la participació de diferents associacions veïnals que s’han sumat a aquesta festa gastronòmica elaborant també un dels guisats  més arrelats d’aquesta localitat, la espardenya, una recepta que combina carn de conill, anguiles, espinacs, creïlles i ous.

La espardeña va adquirir un gran protagonisme gràcies a Francisco José, més conegut com a Paco el del Mercat”, una persona influent de la societat alcireña que es va guanyar el respecte i admiració dels seus conveïns per la seua dedicació al poble i per les seues excel·lents elaboracions de la espardeña. Com a homenatge a Paco, el concurs porta el seu nom.

Els concursants d’aquesta nova edició han sigut: Ca Agustí (Sueca), Picanterra (Cullera), Asador L’Alfàbega (Alginet), L’Alquería del Pou (Valencia), Miguel y Juani (l’Alcúdia), Bon Aire (El Palmar), La Granja (Sueca), Gambrinus (Siete Aguas), Hotel Lluna (Alcira), Mesón Tous (Tous), Avenida 2.0 (Massamagrell), Tribeca (Alzira) L’Espardenyot (Carcaixent), Ros Studio y Ca Ladio  (Llombai), Sandra (Valencia), La Orza (Chiva), Bon Estar (Valencia), Sequial 20 (Sueca), La Visteta (Barx), Arnadí (Alcira), Eventos Cancela (Sueca),Grupo Xátiva (Barcelona), Flote (Castellón), Vall 15 (Alginet) y la Cabila (Valencia).

El Jurat ha estat format per professionals del món de la restauració i mitjans de comunicació gastronòmics. Entre ells Victor Rodrigo, xef del Restaurant Samsha de València, Lluis Rivera (president de la Fira gastronòmica de l’Alcúdia), i Juan Salvador Gaya, periodista i investigador gastronòmic que ha tingut la gentilesa de regalar als premiats un exemplar del seu magnífic llibre 101 RECEPTES DE LA CUINA ALACANTINA que s’ha sumat a la dotació econòmica de 3000, 2000 i 1500 euros respectivament per al primer, segon i tercer classificat.