El RESTAURANT BON AIRE DEL PALMAR S’ALÇA AMB EL TROFEU DE LA MILLOR PAELLA DE FETGE DE BOU EN LA II EDICIÓ DEL CONCURS DE MELIANA.

El segon premi ha sigut per al Restaurant Rostidor L’Alfàbega d’Alginet i el tercer per a la Garrofera de Serra

Meliana ha celebrat hui la seua II Edició del “Concurs de Paella de Fetge de Bou i postres amb Cacau del Collaret”. Un esdeveniment que ret homenatge a la tradició, al costumisme culinari local i als productes de proximitat, d’un dels seus grans pulmons, com és l’horta del seu terme municipal. El bon temps ha propiciat una gran assistència de públic que ha pogut degustar les paelles dels 20 restaurants participants. S’han oferit més de 650 racions.

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Meliana, Josep Antoni Riera Vicent, la Diputada de Polítiques de Transferencies,Mancomunitats i Comarcalització, Dolors Gimeno Valero i Amparo Martí, Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Meliana.

La paella de fetge de bou, patrimoni gastronòmic dels pobles de la Horta Nord, s’elabora amb fetge de bou, cor, lleterola, escarola, cigrons, tomaca, all, pebre roig, colorant, vitets, arròs, oli d’oliva i sal. És una paella d’hivern que té el seu punt òptim en la melositat, no és un arròs sec, malgrat elaborar-se en el mateix recipient que la paella valenciana.

La paella ha sigut cuinada amb els olis de JO VERGE EXTRA i amb l’ARRÒS DE L’EMPRESA TARTANA DE SUECA. També han col·laborat les carnisseries locals ( Pelé i Adelaide) i la Unió de Llauradors i Ramaders.

La festa començava sobre les 10.30 del matí amb la presentació de les postres al Jurat. A les 12.30 li tocava el torn a les paelles i sobre les 14.00 es donaven a conéixer els premis de cadascuna de les diferents categories…

En la paella…

1a Restaurant Bon Aire del Palmar, premiat amb una dotació de 1000 euros, patrocinat per Cerveses Túria, i distintiu acreditatiu.

2n Restaurant Rostidor L’Alfàbega d’Alginet, premiat  amb una dotació de 750 euros, patrocinat per la DO Vins de València, i distintiu acreditatiu.

3r Restaurant la Garrofera de Serra dotat amb 500 euros i distintiu acreditatiu

En la categoria de postres…

1r Casa Granero de Serra, premiat amb una dotació de 500 euros, patrocinat per Xufatopia i distintiu acreditatiu.

2n Restaurant La Salut, premiat  amb una dotació de 250 euros, patrocinat per l’Ajuntament de Meliana i distintiu acreditatiu

3r Restaurant Miguel i Juani, premiat amb una dotació de 150 euros, patrocinat per ECOAMA i distintiu acreditatiu.

La resta dels restaurants participants han sigut:

La Barraca de Toni Montoliu, Ca Xoret, La Lluna de Valencia, Catering la Despensa, Restaurante Nazaret, Restaurante Chaparral, Bon Estar, La Pepa Bluespace, Sequial 20, Evenser Restauración, Restaurante Gambrinus, Tabick Loungue, Avenida 2.0 i Restaurante Benavent.

El Jurat que ha tingut la difícil tasca de triar a tots els premiats ha estat compost pel President Adolfo Cuquerella (Restaurant La Granja) i els vocals Quique Barella (professor de cuina i xef del Restaurant Balandret), Javi  Gimeno (organitzador del concurs i gerent del Racó de Meliana), Maje Martínez (comunicadora i representant de Mediterrània Gastrònoma), Joan Orts (Regidor d’Ocupació i Educació) i Lola Pechuán.

Les empreses que han contribuït a fer possible aquest esdeveniment han sigut: Indústries Belseher,  La Guia Jo Verge Extra, Blesar, Ca Ceva, Carnisseria Pele, Carnisseria Adelaida, La Va unir de Llauradors i Ramaders, Arròs Tartana, Zamit digital, Angel Mari Fontestad, Hidromiel i Mediterrània Gastrònoma.

L’Alcalde tancava l’acte amb una paraules a tots els assistents en les quals no van faltar la seua gratitud a tots aquells que han fet possible un esdeveniment com aquest,  que serveix per a posar en el panorama gastronòmic un dels plats més emblemàtics de la Horta Nord i promocionar els productes i l’hostaleria local.

L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Ajuntament de Meliana, Paco Gimeno (xef del Restaurant El Raco), Quique Barela (Restaurant Balandret) i Antonio Serrano (Menjar a València) .