La fira de l’embotit de Requena va tancar la seua XXVII edició batent el rècord de visitants d’anys anteriors. El bon temps i l’atractiu de trobar en un sol espai una àmplia mostra de formatges i embotits artesans i vins de la DO Utiel-Requena va ser l’al·licient que va propiciar la visita de quasi 20.000 persones a les instal·lacions del recinte firal.
La Fira de l’embotit és al costat de Ferevín (fira del vi) els majors festejos gastronòmics d’aquesta comarca que rep a Requena visitants de tots els racons de la província i fins i tot d’altres províncies espanyoles que arriben per a gaudir del complet programa d’actes emmarcats en aquestes dues grans mostres i degustar els vins i embotits locals.
El pròxim 28 de març tindrà lloc també a Requena la 1a Fira sostenible de cuina de cullera i arrossos tradicionals. En ella es donaran cita més de 20 restauradors que proposaran plats de cullera com els gaspatxos de pastor, el gaspatxo vidu, l’olla requenense, les fabes, el guisat d’embotits, el morteruelo, al ajoarriero i altres guisats elaborats a partir de la carn de matança i d’orsa. També es podran degustar receptes que han sigut rescatades de l’ostracisme per a tornar-les a oferir al públic en aquesta fira gastronòmica. En el mateix recinte es podran prendre a més vins de la Comarca.

Gran éxito de asistencia en la Feria de Embutido de Requena

Els responsables d’aquesta mostra que compta amb el suport de la Mancomunitat de Municipis del Teix, serà l’Associació Gastronòmica “Viva la Cullera” la filosofia de la qual és la promoció d’aquests plats de cullera com a element dinamitzador del turisme a la Comarca.