Comunitat Valenciana
Esports

Càtedra de Pilota Valenciana

El Consell aprova un conveni entre la Generalitat i la Universitat de València-Estudi General per al funcionament de la Càtedra de Pilota Valenciana

– La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà 100.000 euros a aquest conveni

– La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà 100.000 euros a aquest conveni

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Universitat de València-Estudi General, per al funcionament de la Càtedra de Pilota Valenciana.

La Càtedra de Pilota Valenciana es va crear el mes de juliol de 2016 a través d’un conveni de col·laboració entre les dues institucions. En l’àmbit d’aquest conveni, es desenvolupen una sèrie d’activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades al coneixement i a la difusió permanent de l’esport tradicional de la pilota valenciana.

Entre les activitats que es realitzen en el marc d’aquest conveni, destaquen la concessió d’un premi per a treballs de fi de màster la temàtica dels quals siga la pilota valenciana, la dotació de beques per a tesis doctorals amb aquesta temàtica i l’organització de cursos de formació sobre pilota valenciana i seminaris o congressos amb una finalitat divulgativa i formativa.

De la mateixa manera, s’inclou, com una de les activitats, l’execució del projecte d’investigació ‘Analitzar l’opinió de diferents col·lectius de la pilota valenciana’, l’organització de jornades de divulgació en centres escolars i diferents publicacions sobre la pilota valenciana.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 100.000 euros a fi de col·laborar econòmicament amb la Universitat de València en les despeses de les activitats mencionades. Per la seua banda, la Universitat de València desenvoluparà el programa d’activitats acordat i es farà càrrec dels mitjans humans i materials.

Related posts

La Diputació presenta la XXXVII Volta Ciclista a Castelló

ansepu

Triatletes de 38 universitats competixen este cap de setmana a Cullera

ansepu

Obertes les inscripcions per al Penyagolosa Trails HG

ansepu

Leave a Comment