Ahir es va presentar a la premsa la IV edició del “Concurs de Espardeya Valenciana Francisco Jose Garcia” d’Alzira. Un esdeveniment que en tan sols 4 anys es consolidat plenament. Per a participar en aquesta pròxima edició s’han rebut desenes de peticions de restaurants de la Comunitat Valenciana i fins i tot de Catalunya. L’excel·lent organització duta a terme per LES TEUES NOTÍCIES DE LA RIBERA conjuntament amb el Consistori local i una recepta de tall tradicional, amb arrelament en aquesta comarca, ha despertat l’interés no sols dels restaurants sinó també de milers de veïns i visitants que es congreguen en el concurs per a degustar els guisats que preparen els participants. Cal destacar que seran 52 cuiners, representant a 26 restaurants els que optaran als premis d’aquest concurs que es prepara amb aquesta recepta ancestral que porta creïlles, ous, anguiles, conill, alls, julivert, vitets, aigua, sal i oli d’oliva i que ja forma part de l’oferta gastronòmica de la gran majoria de restaurants locals i uns altres que traspassen les seues fronteres.

Alcira celebrará el 11 de marzo su IV Edición del Concurso de Espardeña Valenciana

La presentació es va dur a terme per l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez García i per Miquel Font Sempere periodista de Les teues Notícies de la Ribera a la sala de plens de l’Ajuntament d’Alzira. El senyor Alcalde es va mostrar molt satisfet amb la creixent repercussió d’aquest concurs que serveix per a promocionar  l’hostaleria local i el costumisme culinari de la Ciutat i va anunciar novetats per a aquesta pròxima celebració que es durà a terme en ple ambient faller el dia 11 de Març. Entre les novetats està la participació de diferents associacions de la localitat i la presència de Canal Cuina que retransmetrà en directe l’esdeveniment per a tot el territori nacional

La espardenya va adquirir un gran protagonisme gràcies a Francisco José, més conegut com a Paco el del Mercat”, una persona influent de la societat alcireña que es va guanyar el respecte i admiració dels seus conveïns per la seua dedicació al poble i per les seues excel·lents elaboracions de la espardenya. Com a homenatge a Paco, el concurs porta el seu nom.

La Espardenya va visitar l’any passat les Corts Generals i va ser degustada per tots els Diputats del Congrés que van manifestar la seua aprovació per aquesta recepta tan original que combina anguiles amb conill i ous.

Alcira celebrará el 11 de marzo su IV Edición del Concurso de Espardeña Valenciana

Els concursants d’aquesta nova edició seran: Ca Agustí (Sueca), Picanterra (Cullera), Asador L’Alfàbega (Alginet), L’Alquería del Pou (Valencia), Miguel y Juani (l’Alcúdia), Bon Aire (El Palmar), La Granja (Sueca), Gambrinus (Siete Aguas), Hotel Lluna (Alcira), Honoo (Valencia), Tastem (Valencia), Mesón Tous (Tous), Avenida 2.0 (Massamagrell), L’Espardenyot (Carcaixent), Ros Studio (Llombai), Sandra (Valencia), La Orza (Chiva), Bon Estar (Valencia), Sequial 20 (Sueca), La Visteta (Barx), Arnadí (Alcira), Eventos Cancela (Sueca),Grupo Xátiva (Barcelona), Flote (Castellón) y la Cabila (Valencia).

El Jurat estarà compost per professionals del món de la restauració i de la gastronomia.